Področje, ki nam je tako domače, da včasih pozabimo, da potrebuje našo pozornost.

Pogodbena razmerja so nedvomno tisto področje, ki predstavljajo bistven del poslovanja. Ni važno ali gre za odnose s strankami, kupci, naročniki, izvajalci, poslovnimi partnerji, zaposlenimi, najemodajalci, najemniki in še in še…

Pogodbena razmerja

Vse te odnose na tak ali drugačen način opredeljujejo pogodbe. Ker pogodbena razmerja zavzemajo tako velik del poslovanja in predstavljajo osnovo za pridobivanje prihodkov podjetja, jih vsekakor uvrščamo med temelje pravno urejenega podjetja.

Kateri so temelji pravno urejenega podjetja? Preberite tukaj.

O preostalih treh temeljih, si preberite tukaj: Varstvo osebnih podatkov, Kadri in interna regulacija in intelektualna lastnina.

Pogodba je zelo širok pojem in predstavlja vsakršno ureditev določenega razmerja ali razmerij med pogodbenimi strankami. Njihov namen je določiti ˝pravila igre˝  in opredeliti pravice in obveznosti med strankami pogodbe.

Zaradi same širine uporabe pogodb, le-te posegajo v vsa področja posla in s tem tudi pravna področja. Za pripravo dobre pogodbe tako ni pomembno le vedeti katero razmerje želimo urediti temveč tudi katera pravila bomo zato uporabili in na kakšen način.

Ste že kdaj preverili ali vam pogodbe, ki jih uporabljate pri poslovanju, nudijo zadostno zaščito?

Kontaktirajte nas!

Na naši spletni strani vam brezplačno ponujamo obrazec Hitri pregled pogodbe za najem strežnikov/storitev v oblaku, s pomočjo katerega lahko ocenite ali so vaše pogodbe na tem področju ustrezne.

Obrazec prejmete tako, da v spodnje polje vpišete vaš e-poštni naslov. Nanj se bo poslala e-pošta s priponko samoocene.

 

Vprašalnik s samooceno je v izdelavi in bo v kratkem na voljo na naši spletni strani

 

Ste ga že preizkusili?

Pošljite nam svoj rezultat na ana@consilium.si, mi pa bomo na podlagi teh rezultatov pripravili 100% vam prilagojeno ponudbo za ureditev področja.

Nasvete s področja ureditve pogodbenih razmerij najdete v naših (aero)dinamičnih novicah.