Politika zasebnosti

Za ogled politike zasebnosti v .pdf formatu kliknite tukaj.

 

V tem dokumentu najdete vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo pri podjetju Consilum pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p. (v nadaljevanju Consilium, ˝mi˝, ali ˝nas˝).

Za hitrejše in bolj pregledno vsebino uporabite spodnje interaktivno kazalo:

Kaj moram vedeti o obdelavi osebnih podatkov?

Kdo upravlja z mojimi osebnimi podatki?

Kako poteka obdelava osebnih podatkov pri Consiliumu?

Kakšne so moje pravice?

Kje lahko dobim več informacij?

 

1.  Kaj moram vedeti o obdelavi osebnih podatkov?

Obdelava osebnih podatkov predstavlja vsakršno pridobivanje, spreminjanje, uporabo, vpogled, hrambo in izbris osebnih podatkov. Za osebni podatek pa se šteje vsakršna informacija o posamezniku, ki ga lahko posredno ali neposredno identificira.

Pri Consiliumu obdelujemo osebne podatke zgolj kadar imamo za to primerno pravno podlago (zakonodaja, (pred)pogodbeni odnos, zakoniti interes ali soglasje) in ustrezen namen (tj. razlog za obdelavo). Vsi naši nameni obdelave, skupaj s pravnimi podlagami, so predstavljeni v poglavju Kako poteka obdelava osebnih podatkov pri Consiliumu. Tudi roki hrambe, znotraj katerih hranimo osebne podatke, so določeni tako, da osebne podatke zbrišemo oz. anonimiziramo takoj, ko podatkov ne potrebujemo več za dosego namena obdelave.

 

2.  Kdo upravlja z mojimi podatki?

Upravljavec osebnih podatkov je:

Consilium pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p.,

Kodrova ulica 25,

1000 Ljubljana

 

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov in izvajanjem vaših pravic nas lahko vedno kontaktirate na ana@consilium.si ali pa nam pišete na naslov: Consilium pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p., Kodrova ulica 25, 1000 Ljubljana.

 

3.  Kako poteka obdelava osebnih podatkov pri Consiliumu?

Obdelava osebnih podatkov pri nas poteka na varen in zanesljiv način. Po najboljših močeh se trudimo, da so vaši osebni podatki na varnem. Pri tem uporabljamo različne ukrepe, med drugim tudi: redno posodabljanje strojne in programske opreme, kjer hranimo osebne podatke, skrbno preverjanje naših pogodbenih obdelovalcev, redna izdelava varnostnih kopij in zbiranje minimalne količine osebnih podatkov.

 

Zbiramo različne kategorije podatkov, pri čemer pa podatke zbiramo le, če je to potrebno za dosego namena (npr. da vam lahko zagotovimo odgovor na vaše povpraševanje). Nikoli ne zbiramo osebnih podatkov brez ustrezne pravne podlage. Prav tako nikoli ne zbiramo osebnih podatkov na način in za namene, ki niso opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Podrobnosti obdelave osebnih podatkov vam predstavljamo v spodnji tabeli.

 

Namen obdelave Kategorije osebnih podatkov Pravna podlaga Rok hrambe
Izvajanje naših storitev

—————————

Izvajanje naših storitev je neločljivo povezano z osebnimi podatki, saj za rešitev izziva potrebujemo tako vaše kontaktne podatke kot tudi druge osebne podatke, povezane s storitvijo

Ime, priimek, podjetje, delovno mesto, e-naslov, telefonska številka, drugi osebni podatki za izvedbo storitve Pogodbeni odnos 5 let po prenehanju izvajanja storitev
Priprava odgovorov na vaše povpraševanje

—————————

Na naši spletni strani najdete kontaktne obrazce, ki vam omogočajo hiter način opredelitve vašega izziva. Da vam lahko zagotovimo odgovor, potrebujemo določene osebne podatke.

Ime, priimek, podjetje, e-naslov, telefonska številka, drugi podatki, potrebni za zagotovitev odgovora na vprašanje Zakoniti interes

—————

Zagotavljati želimo učinkovito uporabniško izkušnjo in optimalno komunikacijo z naročniki in potencialnimi naročniki

2 meseca po zaključku komunikacije
Priprava ponudbe za opravljanje storitev

—————————

Naše storitve opravljamo na podlagi predhodnih informativnih ponudb, ki pa vam jih lahko kvalitetno pripravimo le, če od vas pridobimo določene osebne podatke

Ime, priimek, podjetje, e-naslov, telefonska številka, drugi podatki, potrebni za pripravo ponudbe Predpogodbeni odnos 6 mesecev po oddaji ponudbe
Prijava na e-novice

—————————

Tedensko pripravljamo e-novice z nasveti; da vam jih pošljemo pa potrebujemo vaš e-naslov

e-naslov Soglasje Do preklica
Komuniciranje z nami preko našega spletnega robota

————————–

Na naši spletni strani omogočamo komunikacijo z robotskim vmesnikom, ki ga nudi zunanji ponudnik

IP naprave, podatki, ki jih z nami delite v pogovoru Zakoniti interes 30 dni po zaključku komunikacije
Izvajanje statističnih analiz

—————————

Da bi zagotovili optimizirano in učinkovito spletno stran, izvajamo analize spletne strani, pri čemer uporabljamo zgolj agregirane podatke

Agregati podatkov o obisku strani in drugih statističnih postavkah Zakoniti interes 5 let po izvedbi analize
Uveljavitev oz. obramba pravnih zahtevkov

—————————

Obdelava osebnih podatkov je včasih potrebna tudi zaradi uveljavitve določenih pravnih zahtevkov oz. obrambo pred takšnimi zahtevki

Podatki, potrebni za uveljavitev oz. obrambo pred pravnimi zahtevki Zakon Skladno z zakonodajo

 

Je posredovanje osebnih podatkov obvezno?

Posredovanje osebnih podatkov je obvezno, zgolj kadar tako zahteva zakonodaja. Vendar pa vas opozarjamo, da vam določenih storitev oz. funkcionalnosti ne moremo nuditi, če nam osebnih podatkov ne posredujete. Tako vam npr. ne moremo zagotavljati pošiljanja e-novic, če nam ne posredujete e-naslova.

Ali osebne podatke posredujete tretjim osebam?

Vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, kadar je to potrebno, da se zagotovi izpolnitev namena.

Osebne podatke posredujemo samo našim pogodbenim obdelovalcem, ki smo jih skrbno izbrali in s katerimi smo ustrezno opredelili odnose glede varovanja osebnih podatkov.

Naši pogodbeni obdelovalci so ponudniki storitev in sicer: računovodske storitve, IT storitve, marketinške storitve, uporaba spletnega robota.  Osebne podatke lahko posredujemo tudi državnim organom, kadar to od nas zahteva zakonodaja.

Osebne podatke izvažamo v tretje države, pri čemer je pogodbeni obdelovalec v tretjih državah vključen v EU-US Privacy Shield in zagotavlja ustrezne stadarde varovanja osebnih podatkov.

Kaj pa spletni vtičniki?

Na naši spletni strani nudimo spletne vtičnike do družbenih omrežij in sicer: Facebook in LinkedIn. Obveščamo vas, da obe družbeni omrežji uporabljata lastna pravila zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki se razlikujejo od naših.

Ko se odločite za uporabo spletnih vtičnikov, veljajo pravila zasebnosti in varstva osebnih podatkov posameznega družbenega omrežja.

Pravila si lahko ogledate na linkih spodaj:

Kaj pa če pride do varnostnega incidenta?

Morebitne varnostne incidente jemljemo izredno resno, zato imamo v veljavi ustrezne protokole za preprečitev teh incidentov, kot tudi za preprečevanje in omejevanje škode v primeru varnostnega incidenta.

V kolikor bi prišlo do varnostnega incidenta, bomo o tem obvestili Informacijskega pooblaščenca. Če pa bi prišlo do varnostnega incidenta, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, bomo o tem nemudoma obvestili tudi posameznike.

 

4.  Kakšne so moje pravice?

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajamo, vam pripadajo naslednje pravice:

  • Dostop do osebnih podatkov: zahtevate lahko informacije o tem, ali obdelujemo osebne podatke o vas, dostop do osebnih podatkov in informacije o obdelavi, ki jo izvajamo.
  • Popravek osebnih podatkov: v kolikor bi prišlo do nepopolnih oz. netočnih podatkov, lahko zahtevate popravek.
  • Omejitev obdelave osebnih podatkov: zahtevate lahko, da začasno omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, npr. za čas trajanja popravka osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas.
  • Izbris osebnih podatkov: zahtevate lahko izbris vaših osebnih podatkov, pri čemer pa ne smemo izbrisati podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbenega odnosa (ki je še v veljavi) in podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakona.
  • Izpis osebnih podatkov: zahtevate lahko, da osebne podatke posredujemo v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki.
  • Preklic privolitve: kadarkoli lahko prekličete dano privolitev za obdelavo osebnih podatkov, brez negativnih posledic za vas. Privolitev prekličete tako, da nam pošljete e-mail na ana@consilium.si. Po preklicu privolitve, vam določenih storitev ne bomo mogli več zagotavljati.
  • Ugovor obdelavi osebnih podatkov: Pravico imate ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, kadar gre za obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem. Ugovor podate tako, da nam pišete na ana@consilium.si.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: Zahtevate lahko izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali in posredovanje teh podatkov k drugemu upravljavcu. Osebne podatke bomo, na vašo zahtevo, prenesli neposredno k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.

Vse pravice lahko izvajate tako, da nam pišete na ana@consilium.si ali po pošti na naslov: Consilium pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p., Kodrova ulica 25, 1000 Ljubljana.

V primeru, da boste podali zahtevo za izvrševanje pravice, pa vas iz poslane zahteve ne bo mogoče z gotovostjo identificirati, vas bomo prosili za posredovanje dodatnih osebnih podatkov. V primeru, da nam dodatnih osebnih podatkov ne posredujete, bomo vašo zahtevo zavrgli. Na zahteve bomo odgovorili v roku 30ih dni od prejema, razen v primeru obsežnih zahtev, kjer bomo za pripravo odgovora potrebovali več časa. O podaljšanju roka vas bomo predhodno ustrezno obvestili.

Če menite, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

 

5.  Kje lahko dobim več informacij?

Vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo, so vam na voljo v tej politiki zasebnosti, ki jo bomo redno posodabljali. Najnovejšo verzijo politike lahko vedno najdete na: https://consilium.si/politika-zasebnosti/.

V kolikor se vam v zvezi z obdelavo osebnih podatkov porajajo dodatna vprašanja ali potrebujete več informacij, smo vam na voljo na:

  • E-naslovu: ana@consilium.si
  • Po pošti: Consilium pravno svetovanje, Ana Antunićević s.p., Kodrova ulica 25, 1000 Ljubljana.